Hoi! Ik gok dat je nieuw bent op deze site en daarom op ‘start hier’ hebt geklikt/getapt.

Bij de Bijschaaf Brigade draait alles om het veranderen van je gewoontes. Eigenlijk is alles wat we bereiken in ons leven (zowel positief als negatief) een optelsom van onze gewoontes.

Heb je bijvoorbeeld veel goede gewoontes met betrekking tot je gezondheid (je rookt niet, je eet gezond, je beweegt genoeg) dan is de kans dat je een gezond leven leeft en gezond oud wordt een stuk groter dan wanneer je ongezond leeft.

Wat heb jij aan deze site?

Ik (later meer over mij!) verdiep me heel 2019 volledig in gedragsverandering en gewoontes. Ik lees alles wat los en vast zit, kijk documentaires en videos, probeer alles uit wat ik lees en hoop later in het jaar ook experts te kunnen interviewen. Dit allemaal om antwoord op die ene belangrijke vraag te vinden: hoe veranderen we blijvend onze gewoontes?

Mijn doel is om de informatie zo toegankelijk mogelijk maken, zodat iedereen het kan gebruiken om zijn leven te veranderen.

Op Bijschaafbrigade.nl vind je:

  • Samenvattingen van alles wat ik heb gelezen, ingedeeld per thema;
  • Gratis checklists en andere werkbladen die ik heb gemaakt tijdens mijn experimenten met gedragsverandering (hier werk ik momenteel aan);
  • Portretten van bekende Bijschaaf Experts;
  • Praktische tips om je makkelijker aan je nieuwe gewoontes te houden.

Wie ben ik?

Ik ben Stephanie en in het dagelijkse leven werk ik als ontwerper. Omdat ik merkte dat ik sommige goede gewoontes maar niet onder de knie kreeg, heb ik besloten de Bijschaaf Brigade te starten.

Ik hou erg van lezen en lees vooral graag non-fictie boeken. Soms lees ik dingen die zo inspirerend, interessant en levensveranderend zijn, dat ik denk: wow, waarom is deze informatie niet beter toegankelijk voor iedereen?

Ik besef ook wel dat niet iedereen de tijd en het geduld heeft om allerlei droge boeken over gedragsverandering te lezen en dus probeer ik op de Bijschaaf Brigade de juweeltjes 💎 die ik vind in de zee van tekst met jou te delen op een manier die iedereen begrijpt.

Waar kun je het beste starten?

Als je mij zou vragen wat de belangrijkste tip is die ik heb als het om het veranderen van je gewoontes gaat, dan is het dit:

Onderzoek wat je over jezelf denkt (je identiteit)

Als je meer wilt lezen over dit onderwerp, dan raad ik je aan bij dit artikel te beginnen:

Blijvend je gewoontes veranderen? Begin bij je identiteit

Doe je mee?

Heb je zelf een prangende vraag of loop je tegen bepaalde dingen aan tijdens het veranderen van je gewoontes? Stuur me een mailtje om aan te geven waar je tegen aan loopt. Ik verzamel deze punten en zal me daar dan in verdiepen zodat ik er een artikel over kan schrijven wat je hopelijk verder helpt!

Je kunt me bereiken via steef [@] bijschaafbrigade.nl